четвер, 14 січня 2010 р.

11.01.2010 Нелегальних людей не буває

11 січня 2010 року ультраправою партією Свобода в Тернополі було проведено марш проти нелегальної міграції. Даний захід знайшов широку підтримку серед неповнолітніх неонацистів, які йшли попереду колони, скандуючи ксенофобські вигуки на кшталт "москалів на ножі", деякі піднімали руку в нациському привітанні і вигукували "Sieg Heil". Загалом акція зібрала приблизно 200 чоловік, серед яких більшість школярі, учні ПТУ та студенти-першокурсники, а також численний десант депутатів та просто симпатиків націоналістичної партії літнього віку.
Вищезгаданий марш проходив однією з основних та найбільш загружених вулиць Тернополя - С. Бандери, через що був перекритий рух, що ускладнило проїзд карети швидкої допомоги. Можливо через це націоналістичне збіговисько медикам не вдалося врятувати життя людини.
Прогресивна молодь Тернополя більше не може мовчки спостерігати за потоком націоналістичної пропаганди та свавілля. Тому спеціально з нагоди проведення маршу проти нелегальної міграції активістами 161 була проведена банерна акція. Неподалік від місця збору правих було вивішено банер з надписом "Нелегальних людей не буває". Тернополяни, що проходили повз із цікавістю спостерігали за самим процесом встановлення транспаранту, деякі навіть зупинялися і схвально кивали головами, читаючи надпис.

На "проблему" нелегальної міграції Ми маємо чіткий погляд. Зокрема, вважаємо, що міграція не може бути легальною чи нелегальною, оскільки людина є вільною в виборі місця свого проживання, тому лінії на карті, так звані "кордони", не можуть стати на заваді здійснені людиною свого природного права на безперешкоднe пересуванні світом. Ми, підтримуючи анархічні та комуністичні погляди, виступаємо послідовними противниками інституту держави та всіх її атрибутів, зокрема кордонів. Ідеальним світовим устроєм вважаємо бездержавне, безкласове суспільство, яке функціонуватиме на засадах горизонтальної взаємодії, що замінить ієрархічну вертикаль; рівності усіх людей, незалежно від кольору їхньої шкіри, релігійних переконань чи будь-яких інших особистих ознак; солідарності та взаємодопомоги людей по відношенні одних до одного.

Ternopil 161 Crew

Немає коментарів:

Дописати коментар