пʼятниця, 15 січня 2010 р.

Ідейне підгрунтя Ternopil 161 Crew

Тернопільський Спротив об"єднує людей різних політичних переконань - українських патріотів, які ненавидять нацизм, расизм у будь-яких проявах, аполітичних антирасистів та, власне анархо-комуністів.
Через спробу побудови комунізму шляхом терору більшовицькими злочинцями у більшості людей склався стереотип, що комунізм є синонімом цих же репресій. Звичайно, що злочинам сталіна і його поплічників немає виправдання, проте клеймити таку гуманістичну економічно-політичну теорію як комунізм через її невірне розуміння кількома людьми не варто.
В цьому світлі, видається необхідним ознайомити читачів даного блогу з основами вчення лібертадного (вільного) комунізму, або іншими словами - анархо-комунізму.

Таким чином, грунтовними засадами даного вчення є:
1. Антиавторитаризм – проти всіх форм диктатури, тоталітаризму, авторитаризму, централізованого бюрократичного апарату, поліцейського беззаконня. За право брати участь в вирішенні всіх питань, що зачіпають нашу долю. За мінімум вертикальних і максимум горизонтальних зв’язків усередині суспільства. За децентралізацію управління, місцеву автономію, пряму базисну демократію і федералізм. За вільну федерацію самоврядних, але взаємозв’язаних осіб, груп, комун, регіонів, де органами координації, у міру потреби, є незалежні Ради або інші інститути суспільного самоврядування, що формуються загальними зборами знизу на принципах не представництва, а делегування, імперативного мандата – з правом негайного відгуку делегатів.

2. Антикапіталізм. Єдине в своїй основі людство виявилося розділеним на панів-господарів і підвладну експлуатовану більшість. Анархо-комунізм виступає за ліквідацію класового суспільства, найманої праці, пригноблення і експлуатації людини людиною, імперіалізму, демонтажу влади грошей і товарного виробництва. Проти залежності людини від стихії «ринкових відносин». Речі не повинні правити людьми, навпаки – люди повинні їх розумно і дбайливо використовувати. Суспільство повинне подолати катастрофічну логіку буржуазного виробництва. Проти наростаючої влади транснаціональних корпорацій і міжнародних структур капіталу. За робоче управління і контроль на виробництві. Багатства і ресурси суспільства повинні бути доступні всім, а не тільки пануючій еліті. За солідарне народне самоврядування без капіталістів і бюрократів. Організація і інтеграція господарського життя повинні служити принципу: кожному – по його індивідуальних здібностях, кожному – по індивідуальних потребах з урахуванням змін в структурі самих потреб, виробничих можливостей суспільства і збереження природної рівноваги і різноманітності. Капіталізм, як система загальної війни, наживи і пригноблення має тільки одну історичну перспективу – загибель людства в планетарній екологічній катастрофі; в кращому разі – занурення його в пучину «цивілізованого» варварства.

3. Антифашизм, антинаціоналізм, антипатріотизм. Фашизм, расизм, націоналізм – засоби буржуїв і бюрократії, щоб, підбурюючи і розділяючи людей різних рас і націй, приховувати своє панування. Забезпечувати прибуток і утримувати владу над суспільством. Анархо-комунізм відстоює принципи інтернаціоналізму. Лише організовані в міжнародному масштабі трудящі здатні не тільки протидіяти владі і капіталу, реакційним політичним тенденціям, але і завдати їм вирішальної поразки. Світ повинен бути багатоколірним, а не коричневим! За світ без меж і національних держав, єдиний в своїй різноманітності культур і традицій. Світ різноманіття осіб, колективів, співтовариств і регіонів, а не безликий світ національної і релігійної ворожнечі, расових забобонів, шовінізму, ксенофобії, уніфікованих і замкнутих «національних культур». Захист національних і культурних меншин від дискримінації і фашистського терору.

Також ключовими принципами анархо-комунізму є: анти більшовизм (недопущення «комунізму» радянського зразка), антиклерикалізм (проти засилля релігії та її насильницького насадження), самоуправління, антимілітаризм, екологізм (захист навколишнього середовища та рекреація його від наслідків буржуазного виробництва), антисексизм (заперечення дискримінації за статевими признаками та сексуальними вподобаннями), а також боротьба з т.з. «поп-культурою»
.[1]

На кінець хочеться додати, що Революція не можлива без Твоєї участі. тільки здійснивиши революцію у власних головах ми можемо міняти цей світ. Почнімо з маленького - визнаємо ворожою систему цінностей, насаджену споживацьким суспільством (зароби-потрать, зароби-потрать, зароби-потрать - здохни). А як вдосконалюватися далі, залежить від кожного із нас...


Ternopil 161 Crew

Немає коментарів:

Дописати коментар